Червоноградська десятка 2018 – RunStyle
17 Квітня 2018

Червоноградська десятка 2018

Червоноград . Шахтарська столиця Львівщини. Місто, де здавалося б жителі витрачають усі свої сили на роботу та відпочинок. Які тренування, а тим більше забіги? Так-от, Runstyle разом із міським головою Червонограду та небайдужими волонтерами вже вдруге руйнують цей стереотип!

15 квітня 2018 відбувся другий забіг на 10 кілометрів – «Червоноградська десятка». Змагання зібрали людей, які прагнуть відкривати для себе нові «бігові» міста України, наповнитися енергією маленьких містечок та просто гарно провести час. 91 спортсмен (а це всі, хто вийшов на старт цьогоріч) успішно фінішували 10-кілометровий забіг. До слова, на одній з небагатьох в Україні сертифікованих трас!

Старт благодійного забігу.

Окрім дистанції 10 км, всі охочі могли долучитися до благодійного забігу на 1,5 кілометри  «Біжу заради Естер», що мав на меті збір коштів на лікування маленької жительки Червонограду, що хворіє на гостру лімфобластну лейкемію. Заходи такого формату дозволяють долучати людей до благодійності за допомогою бігу, а також і навпаки, долучати людей до бігу в рамках благодійності. Дві хороші справи водночас!

На сертифікованій, ідеально рівній трасі не обійшлося без рекордів!

Минулорічний переможець, відомий марафонець Тарас Сало, перевершив планку, яку поставив у 2017 році. Цьогоріч, він переміг із результатом 00:31:26 та відірвався від свого найближчого переслідувача – Костянтина Коляди – трохи більше, ніж на півтори хвилини (00:33:01). Третє місце посів Олександр Ченікало (00:33:20). Ця трійка спортсменів не дозволила і близько підібратися до себе іншим учасникам!

Сертифікат траси.

Серед жінок також не без рекордів. Надія Сухарина, показавши результат 00:43:48, посіла першу позицію та встановила новий рекорд «Червоноградської десятки» серед жінок. Інші два призових місця розділили між собою дві Тетяни: Фесун Тетяна (00:45:11), Данилів Тетяна (00:45:43) – друга та третя позиція відповідно.

Переможниця «Червоноградської десятки», МСМК з легкої атлетики – Надія Сухарина – поділилася з нами своїми враженнями після фінішу. Як виявилось, Надія приїхала до Червонограду зовсім не вигравати 😉

  • Надіє, вітаємо з перемогою! Розкажи коротенько для наших читачів свої враження про забіг: що сподобалось, що не сподобалось, як біглося та, які моменти запам’яталися?
  • Дякую, враження лише позитивні! З великим задоволенням взяла участь у змаганнях, які проводив ЯрославКондюх! Організатори і волонтери дозволили без проблем провести час до, під час і після змагань.Траса сертифікована – це великий плюс. Можна бути впевненою за свій результат.Погода просто літня, можливо занадто для квітня місяця, але на щастя , починаючи з 3-го кілометра були чудово організовані пункти з водою. На жаль з рухом на дорогах трішки бракувало організації та ще й наші дороги потребують ремонту 😉

Ще один чудовий момент змагань:  надзвичайно смачний куліш від козаків з козацького куреня , а також смачні призи.

Насправді, я приїхала до Червонограду пробігти для задоволення і аж ніяк не думала, що зможу виграти, так як повернулась до бігу лише три тижні тому ( останні місяці готувалась до чемпіонату Європи з легкої атлетики серед ветеранів (у спортивній ходьбі). Тому, я дуже задоволена та вдячна організаторам за таке дійство!

Окрім привітання з перемогою, ми також вітаємо Надію з двома срібними медалями, які вона виборола на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед ветеранів на дистанціях 3 км та 5 км у спортивній ходьбі. Змагання відбувалися в Мадриді (Іспанія).

Не зважаючи на те, що забіг на 1,5 кілометри «Біжу заради Естер» носив благодійний характер, перші трійки серед чоловіків та жінок також були нагороджені на цій дистанції.

То ж переможцями та призерами на дистанції 1,5 км стали:

  • Серед жінок: 1) Славич Христина, 2) Штик Соломія, 3) Баличева Елизавета;
  • Серед чоловіків: 1) Оливко Роман, 2) Городецький Дмитро, 3) Гура Василь.

До участі в благодійному забігу запрошувались і корпоративні команди. Найбільшою корпоративною командою стали члени партії «Солідарність», за що також були нагороджені.

Серед учасників цього забігу був також батько Естер – Михайло, який подякував усім учасникам змагань безпосередньо своєю участю.

З усіма результатами можна ознайомитися на сайті: https://runstyle.net/.

А на сторінці забігу у Facebook, можна знайти чимало фотографій!

Екскурсія до гірничого полігону.

Окрім забігу, гості міста мали нагоду відчути на собі переваги та недоліки шахтарської праці, та відвідати підземну екскурсію навчально-гірничим полігоном! Нечасто, учасникам забігів випадає можливість відвідати такі місця. Тому всі, хто залишився на екскурсію були задоволені!

До змагань також долучилися піцерія «ІльПадріно»,  магазин техніки «КТС», автосервіс «Рено»,  компанія «Аляска» та фітнес-клуб «Аеро».

Червоноградська десятка вдосконалюється з року в рік. Набуває масштабів трохи більших, ніж провінційний забіг. Та й погодьтеся, на якому маленькому забігові будуть такі серйозні результати 😉 Дехто може тільки мріяти! Гарні медалі фінішерів, сертифікована траса, пункти гідратації, усміхнені волонтери – все це створює атмосферу гарного бігового свята! А коли жителі міста перестануть змагатися на машинах з лідером траси, тоді стане ще значно краще 😉

Збирайте друзів та відкривайте для себе нові бігові міста! До зустрічі в Червонограді у 2019! А, можливо, і раніше…)

Тетяна Давиденко

Залишити коментар